[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] spożycie dziennie 25-50 g tego cukru, to na tyle dużo, że zdecydowanie nie warto wydawać pieniędzy na mleko w proszku i go spożywać. W podobnej cenie kupić możesz dobrej jakości białko serwatkowe. Np. Allnutrition Whey Protein: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html. /SFD/2018/4/3/b1aaec8a02cb4d239e42404ea04d006c.jpg
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Nie pamiętam już gdzie to czytałem ale wiem że wegowodany są trawione w środowisku zasadowym, a bialka w kwaśnym i później białko sie gorzej wchłania z węglami czy jakoś tak i następują zaburzenia trawienia. Np twaróg i kefir mimo że są białkowe należą należą do grupy neutralnej i można je łączyć ze wszystkim, owoce - większosc i warzywa (oprócz [...]
Cześć! Przede wszystkim jak chcesz schudnąć to trzeba zacząć od uporządkowania diety. Na sam początek bardzo ważna jest kaloryczność, czyli ilość energii, którą dostarczasz w ciągu dnia. Zerknij na poniższy kalkulator: Napisałeś, że masz pracę siedzącą. Warto zadbać byś miał więcej aktywności w ciągu dni, bo jeżeli treningi które napisałeś są [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
Oczywiście, że na rynku występują odżywki naturalne - czyli bezsmakowe. Dawniej był to standard: wersja bezsmakowa, do tego 1-2 (max 3) standardowe smaki (najczęściej wanilia, czekolada, truskawka) i na tym koniec. Często też faktyczny smak danej odżywki pozostawiał sporo do życzenia względem tego, czego mogliśmy się spodziewać. Na szczęście czasy [...]
Nowy schemat diety działa od dziś , zmodyfikuje. Wyeliminuje cukry i dam niebawem nową rozpiskę do oceny. Miód jest naturalny malinowy :-) Owoce suszone to: jagody goi i rodzynki. W rozpisce jest mix - mój błąd. Podniose białko na rzecz tłuszczu. Ile g tłuszczu zostawić ?
[...] : w dni wolne od siłki rower (1,5h/2h) piłka 1x w tygodniu 10k kroków codziennie Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Dieta : 3800 kcal (białko 310g 60 tł reszta węgle) dobrze czuje się na takich tł W diecie królują warzywa owoce i nie przetworzone produkty (dziennie jem 2Kg owoców i warzyw) do tego kurczak [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
Znam podstawy. Nie chce oceniania posilkow bo juz nie raz je tu wstawiłem chodziło mi o ten glod. Owoce jem w postaci jablka i banana ktore wstawiam lecz akurat tu nie było. Wszystko zalezy czy mam ranno czy popoludniowa zmianę. Produkty sa raczej dobre. A to ze moga być jalowe to ki nie przeszkadza. Produkty ww to kasze ryze platki owsiane [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]